Vlaamse Ardennenklassiekers als toneel voor rentree

Janneke heeft haar eerste twee wedstrijden weer in de benen. Nadat ze eind juli twee breuken opliep bij een val in de Classica Femenina Navarra, maakte ze afgelopen woensdag haar rentree in de Waalse Pijl en reed ze zondag Luik-Bastenaken-Luik. “Woensdag was het wel even weer wennen, maar tijdens Luik-Bastenaken-Luik ging het alweer een stuk beter. Ik heb een stap gezet en ook alweer wat werk kunnen doen voor de ploeg”, kijkt ze terug.

In de Waalse Pijl zat veel voor het team doen er nog niet in voor Janneke. Het was immers haar eerste wedstrijd weer. “Ik heb de koers bewust uitgereden om wel kilometers te maken, maar mentaal is het toch best wel een beetje lastig om zo rond te rijden”, aldus Janneke. “Je moet in je hoofd houden dat dat logisch is, maar andere jaren reed ik in de Waalse Pijl mee om de top-10. Als je dan nu meedoet om uit te rijden, is dat soms wel een beetje dubbel.”

Dat was zondag al weer heel anders. “In het begin van de koers heb ik in Luik wat werk kunnen doen, zoals het uit de wind houden van anderen. Voor zover dat kon, want het was vrij hectisch en daardoor lastig om goed bij elkaar te blijven. Maar ik ben heel blij met hoe ik gisteren reed. Als ik kijk welke rensters er om mee heen zaten toen we uit koers werden gehaald, dan kan ik tevreden zijn. Wat daarbij extra leuk was, was dat Grace naar een heel knappe tweede plaats reed. Daar was ik ook erg blij om.”

Wel Brabantse Pijl, geen Amstel Gold Race
Met de twee Waalse klassiekers in de benen, blijf Janneke nog even in België. “Er was nog een plek in het team over voor de Brabantse Pijl. Daar start ik woensdag nu ook. Normaal gesproken ga ik daarna richting huis, al sta ik zondag nog wel reserve voor Gent-Wevelgem. Ik vind het vooral jammer dat de Amstel Gold Race zaterdag niet doorgaat. Zeker na hoe ik gisteren reed, want het voelt toch alsof ik weer een stap gezet hebt. Dan is het jammer om de grootste Nederlandse wedstrijd niet te rijden, al ligt die me wel iets minder dan bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik. Wat ik verder nog ga rijden bekijken we de komende tijd met het team.”