Winst bij debuut voor WNT-Rotor

In haar eerste wedstrijd voor WNT – Rotor Pro Cycling was het donderdag direct raak voor Janneke. Op Hemelvaartsdag debuteerde ze voor haar nieuwe team en daarbij greep ze de winst in de Ronde van Lekkerkerk. In het criterium waar de vrouwenwedstrijd de hoofdact is, wist ze solo aan te komen bij de finish, nadat ze bij het ingaan van de slotronde wegsprong bij vluchtgenotes Natalie van Gogh en Claudia Jongerius. “Winnen is winnen, dus ik ben hier blij mee.”

Nadat ze al solo in de aanval was geweest, zag Janneke dat Van Gogh in de aanval ging. “Haar moet je niet laten gaan en toen ik zag dat het gat iets kleiner was ben ik naar haar toegesprongen”, vertelt ze. “Met Kirsten Wild reed er een ploeggenote achter me en zij zou het af kunnen maken in de sprint. We voelden elkaar ook direct goed aan in de koers, waarbij ik in het drie ronden klassement steeds de sprint voor haar aan heb getrokken. Dat ging goed en verder hebben we om en om aangevallen.”

Voor Janneke waren het dus weer de eerste wedstrijdkilometers en daarin deed ze flink wat werk. “Ik dacht, ik maak de koers gewoon hard”, zegt ze daarover. Daarbij vond ze het leuk om in Lekkerkerk te rijden. “Ik heb hier al een paar keer eerder gereden. Het is hier altijd heel gezellig en druk. Dat is gewoon erg leuk. Dan is dit wel een criterium, maar winnen is winnen. En ze hebben hier in Lekkerkerk een heel sterk deelnemersveld, dus ik ben absoluut blij met deze overwinning.”