WK-selectie droom die uitkomt

Ik ben blij, enthousiast, trots. En nog wel meer dan dat. Iets minder dan vier weken voordat de wedstrijd wordt verreden kan ik jullie namelijk vertellen dat ik ben geselecteerd voor de wereldkampioenschappen wielrennen. Ik mag op zaterdag 23 september met het Nederlandse team de wegwedstrijd rijden. Een droom die uitkomt! Uiteraard ga ik mijn best doen en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan een Nederlandse wereldtitel.

De WK wordt dit jaar in het Noorse Bergen verreden en ook daar kijk ik naar uit. Tijdens de Ladies Tour of Norway heb ik vorige week al kunnen zien hoe mooi dat land is. Daarbij wordt het ook nog een uitdaging, want het parcours in Bergen schijnt absoluut lastig te zijn. Dat speelt wellicht ook wel weer in ons voordeel. We hebben in Nederland immers veel rensters die goed zijn in de heuvelachtige wedstrijden. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Marianne Vos, Ellen van Dijk en Amy Pieters zijn naast mij de andere zeven rensters die geselecteerd zijn.

Voor mij staat, net als veel andere rensters, nu de Boels Ladies Tour voor de deur. Vandaag is in Wageningen de ploegenpresentatie. Morgen rijden we in diezelfde stad ’s middags ook de proloog, waarna nog vijf koersdagen wachten. Voor mij is de Boels Ladies Tour echter niet de laatste wedstrijd voor de WK. Ik zal ook nog de Giro Toscana rijden van 8 tot en met 10 september.

Genoeg wedstrijdkilometers te rijden dus de komende tijd, maar ik ga er ook zeker even van genieten dat ik deze selectie binnen heb. Daar ben ik bondscoach Thorwald Veneberg en de KNWU ook erg dankbaar voor. Het bereiken van de selectie was een groot doel voor mij en die wens ging bij de Europese kampioenschappen al in vervulling. Deelname aan de WK is een extra bonus! Ik ga mijn uiterste best doen om te bewijzen dat ik daarbij van waarde ben voor het team.

Janneke