Women’s Tour goed af kunnen sluiten

In Engeland is Janneke ook de laatste drie dagen van de OVO Women’s Tour goed doorgekomen. Nadat het in de eerste drie etappes nog wel even wennen was, ging het vervolgens steeds beter. Haar ploeggenote Lisa Brennauer reed na de derde etappe ook een dag in de leiderstrui. “Het was gaaf om voor Lisa te mogen rijden”, zo kijkt ze daarop terug. “Ik ben ook ontzettend blij met mijn vorm en kijk erg uit naar het NK, maar vooral naar de Giro Rosa.”

Zaterdag werd de slotrit verreden en daarin zat Janneke lange tijd in een kopgroep, met tien andere rensters. “We hadden op een gegeven moment twee minuten voorsprong. Op de negen kilometer lange klim die na 68 kilometer op de route lag liep het eerst geleidelijk omhoog. In de laatste kilometer werd het steiler en toen werd er gedemarreerd in onze groep.”

Dat Janneke goede benen had in haar eerste internationale wedstrijd sinds een tijdje, werd toen wel duidelijk. “Een renster van Bigla ging aan. Ellen van Dijk en ik konden mee en even later kwam ook Coryn Rivera nog terug. Toen we aan de klim begonnen was de voorsprong nog maar 35 seconden. Helaas kwamen er veel terug na de lange makkelijke afdaling.”

Er werd nog flink gereden met het oog op de eindzege. “Het klassement was ook nog erg spannend”, legt Janneke uit. “Er kwam na de klim nog een sprint aan, die belangrijk was voor Lizzy Deignan en Kasia Niewiadoma. Uiteindelijk kwam het peloton met nog een kilometer of veertig te gaan weer bij elkaar. Daarna werd het een massasprint en heb ik de lead-out gedaan voor Lisa, die helaas ditmaal zevende werd.”