Women’s Tour vooral een goede investering

“Goede benen, maar geen goede uitslag.” Met gemengde gevoelens kijkt Janneke na vijf dagen koersen terug op de Women’s Tour in Groot-Brittannië. “De vorm is absoluut goed en dat is fijn om te merken, maar deze week viel het helaas niet echt de goede kant op. Ik had gehoopt dat er met aanvallen wat uit te richten viel en dat we met wat sterkere klimmers nog best wat uit konden richten. Dat lukte ook best wel, maar het kwam toch steeds weer terug, waardoor er telkens een vrij grote groep overbleef. Mooi was het vooral dat we met Chloe vrijdag wel de derde rit wonnen in de massasprint.”

Er werd tijdens de vijf dagen niet echt gereden op een manier waarop Janneke hoopte. Op de eerste dag kreeg de Poolse Kasia Niewiadoma veel te veel ruimte van het peloton, waarmee ze de basis legde voor haar eindzege. In de volgende ritten werd daar echter ook niet genoeg om gereden. Janneke: “Zo zat ik gisteren in een mooie eerste groep en daar was ik blij mee, maar helaas kwam alles weer terug. Dat snapte ik niet, want Wiggle en Boels hadden Kasia kunnen uitschakelen daar. Er werd echter niet doorgetrokken.”

Zondag werd er in de laatste etappe, een soort criterium door de binnenstad van Londen, nog wel hard gereden. “Het was echt afzien, want het ging ontzettend hard. Het werd helaas weer een sprint. Positief blijft in ieder geval dat ik de hele week met de besten mee kon. Dat neem ik dus mee. Op naar het Nederlands kampioenschap!”

Foto: Sportfoto.nl