Zege voor het team in Gent-Wevelgem

Zelf finishte ze in de tweede groep, maar mede dankzij Janneke’s inspanningen kon Ale-Cipollini zondag haar eerste World Tour zege van het seizoen boeken. De Italiaanse Marta Bastianelli maakte het werk van de ploeg af door de sprint van een groep van ruim dertig rensters te winnen. “Het duurde lang voor wij wat in ons oortje hoorden”, vertelt Janneke .”Maar vervolgens was het heel vet om te horen dat Marta de zege pakte. We reden vandaag voor haar en het is mooi dat ze het afmaakte.”

Bij de laatste passage van de Kemmelberg ontstond een kopgroep van zo’n vijftien rensters. “Daar was ik als enige van de ploeg bij mee en dus kon en moest ik pokeren. Er werd vervolgens niet echt doorgereden, waardoor er ook vrij gemakkelijk weer heel wat rensters terugkwamen. Het was in die finale ook aan mij om mee te springen met alles dat wegsprong. Dat heb ik gedaan.”

Met nog een kilometer of twintig te gaan ging het peloton op de kant en brak de groep. “Toen zat ik net even wat te ver van achteren. Was dat niet zo, dan had ik gemakkelijk mee kunnen komen, maar nu was dat even niet zo. En ik kon ook niet proberen te springen, want ik had met Wild en Lepist√∂ ook wat sterke sprinters bij me, waar we Marta en Chloe samen met Roxane in de eerste groep hadden zitten. Toen hield het op voor mij. Op dat moment baalde ik wel even dat ik toen niet meer wat kon doen, maar van de andere kant heb ik daarvoor mijn werk ook goed kunnen doen het team.”

Foto: Sportfoto.nl